todoAlt

10-08-2021 / 11:29

Het BSCI keurmerk uitgelegd

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid gaan hand in hand. Wij werken daarom alleen samen met producenten en leveranciers die voldoen aan de BSCI-normen. Met deze samenwerkingen garanderen we dat onze producten worden gemaakt in fabrieken met respectvolle arbeidsomstandigheden.

 

Maar wat is het BSCI en waar staat het voor?

BSCI staat voor Business Social Compliance Initiative en heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Hierbij kun je denken aan het volgende: het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid. 

BSCI is in 2002 opgericht door de Foreign Trade Association (FTA) en is een gemeenschappelijk platform voor de diverse gedragscodes van bedrijven. Het legt ook de basis voor een gemeenschappelijk monitoringsysteem en de naleving ervan.

Oorspronkelijk was het initiatief BSCI bedoeld voor bedrijven in de textielindustrie. Later is dit uitgebreid zodat makers van andere consumentenproducten tevens deel konden nemen. Zo is in 2007 ook de agrarische sector toegevoegd. BSCI kan dus worden toegepast bij zowel industriële productie als productie van levensmiddelen.

Meer lezen over het BSCI keurmerk? Lees hier verder.