todoAlt

14-01-2022 / 12:10

5x tips voor kamperen in de winter

Het kampeerseizoen voorbij? Welnee! De temperaturen zijn dan wel wat lager, maar dat maakt kamperen in het winterseizoen alleen maar knusser! Sterker nog: kamperen in de winter is een echte aanrader! Wij geven je graag wat tips voor jouw kampeerdagje, -weekendje of -weekje in het winterseizoen.

#1 Check of je camping geopend is in de winter

Voor sommige campings eindigt het seizoen eind september of begin oktober al. Het is dus altijd slim om even dubbel te checken of de camping waar je heen wil wel open is in de wintermaanden. Tips voor (relatief onontdekte) campings die ook open zijn in de winter? Die hebben we natuurlijk:

  • Camping Stortemelk. Echt even weg zijn? Ga dan naar camping Stortemelk op Vlieland. Hier ervaar je het rustige tempo van het eilandleven. Je loopt de duin over en je bent op het strand. Stortemelk is het gehele jaar geopend.
  • Camping de Zilveren Maan. Deze camping ligt dichtbij het het prachtige natuurgebied van de Noordelijke Friese Wouden. Ook in de winter is dit een prachtplek voor natuurliefhebbers. Camping de Zilveren Maan is het gehele jaar geopend.
  • Camping de Voscheheugte. ‘Groen geluk in Drenthe’. De Voscheheugte ligt tegenover het prachtige natuurgebied Mantingerzand, wat deze camping het hele jaar door een aanrader maakt. In het gezellige eethuis kun je terecht voor een warme kop koffie.

#2 Wees voorbereid op koudere temperaturen

Een bekende leus in de outdoorwereld is: ‘get warm before you get in’. De winter brengt nou eenmaal kou met zich mee, dus zorg ervoor dat je daarop voorbereid bent. Dat betekent: breng warme  (thermo)kleding mee, maar ook een warmere slaapzak en een slaapmat met een goede isolatiewaarde. (f

Tips nodig voor warm en comfortabel slapen in de kou? Lees hier verder.

#3 Zorg dat je droog blijft als het regent

Ga bij het kiezen van je camping na of er ook een gezamenlijke binnenruimte is waar je in geval van regen naartoe kunt verkassen. Mocht je camping dat niet bieden, investeer dan in een goede tarp of een ruimere tent zodat je genoeg plek hebt om droog en warm te zitten.

#4 Neem de juiste gear mee

Wandelen door de bossen? Warme, high-tec wandelsokken zijn een must. Neem je je rugzak mee? Overweeg een regenhoes. En lekker warm slapen? Investeer in een warme slaapzak en slaapmat.

Een kwalitatief sterke, waterdichte tent is ook belangrijk in regenachtig weer. Benieuwd hoe je kunt aflezen hoe waterdicht je tent is? Lees dan hier even verder.

#5 Let there be light! 

De dagen zijn in de winter natuurlijk een stuk korter. Je zult dus merken dat als je ‘s avonds in het donker staat te koken of zit te dineren. Zorg er dus altijd voor dat je genoeg lichtbronnen meeneemt, bijvoorbeeld in de vorm van een headlight of een kampeerlampje.

Have fun!