Ons 2024 verhaal

Ons 2021 verhaal

In de afgelopen jaren is er één ding wat we collectief nog meer zijn gaan waarderen: tijd buiten de deur doorbrengen. We zijn in ons eigen land of over de grens aan het ontdekken; te voet of per fiets, trein of auto. Net als ieder jaar vinden wij het belangrijk dat je goed uitgerust op pad gaat. Sterker nog, het is onze missie om jouw nomadische leefstijl met de beste gear te ondersteunen. Dichtbij of ver weg, wat de condities ook moge zijn.

Al meer dan 45 jaar zijn we toegewijd aan het ontwerpen en produceren van meest lichtgewicht, compacte en duurzame producten voor elk type reiziger en elk soort reis. Ook dit jaar, in 2024, willen we jou blijven inspireren om de wereld om je heen te ontdekken en de onbekende paden te bewandelen.

We delen graag ons verhaal en onze belangrijkste pijlers van 2024 met je.

Duurzaamheid

Onze reis richting een steeds duurzamer merk is in voortdurende beweging. De natuur is onze favoriete speeltuin en onze grootste bron van inspiratie. Als fabrikant van outdoor gear en -wear zien wij het als onze grootste verantwoordelijkheid om die natuur zo goed mogelijk te behandelen en te beschermen. Wij geloven dat het maken van producten die lang meegaan de krachtigste manier is om onze impact te minimaliseren. Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid staan daarom ook bovenaan onze lijst. We streven ernaar om onze producten op de meest ethische en duurzame manier te produceren, met respect voor mens en milieu. 

Deze duurzaamheidsinspanningen kun je terugzien in bijvoorbeeld de nieuwe Inca pro en de Aztec pro slaapzakken die binnenkort beschikbaar zijn op onze website. Dit zijn high performance, synthetische slaapzakken gemaakt met gerecyclede materialen. Daarnaast zijn al onze backpacks maar ook raincovers en stuffsacks volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Ondertussen zijn we voor de collectie van komend jaar bezig met het ontwerpen van meerdere producten die volledig bestaan uit gerecyclede materialen, gemaakt volgens een duurzaam proces.

We zijn er nog niet, maar we zijn vastberaden om te blijven verbeteren wat nog niet perfect is. Wil je meer lezen over onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid? Lees dan hier even verder.

NOMAD tent in de natuur

Lichtgewicht en compact

We zijn voortdurend op zoek naar materialen of technieken die jouw outdoor uitrusting zo lichtgewicht en compact mogelijk kunnen maken. Of het nu om een familietent gaat, een comfortabele slaapmat of een warme slaapzak, we willen het zo makkelijk mogelijk voor je maken om je spullen mee te kunnen nemen en op te kunnen bergen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld lichtgewicht textielen zoals nylon of polyester, lichtgewicht 3D Polardown Lite® slaapzakvullingen en ultra lichtgewicht DAC tentstokken van aluminium. Met handige gerecyclede compressie ‘stuffsacks’ zijn onze producten gemakkelijk weer compact op te bergen. Binnenkort beschikbaar is onder andere onze nieuwe Dogon 3 Compact Air tent. Een ruime, handig op te zetten tent die door het gebruik van lichte aluminium tentstokken en het lichtgewicht tentdoek toch zo lichtgewicht mogelijk blijft. 

Design & comfort

Comfort – en daarmee goede designs – staan bij het ontwerpen en produceren van elk NOMAD® product centraal. Comfort is misschien wel het eerste waar je aan denkt als je bijvoorbeeld van plan bent (voor het eerst) te gaan kamperen. Je wil immers wel lekker kunnen slapen, net als thuis. Misschien hecht je veel waarde aan het draagcomfort van je tas of de beste blaar-voorkomende wandelsokken voor je wandeling. Dit zijn allemaal factoren die we meenemen in ons ontwerpproces. Outdoor gear moet makkelijk te gebruiken zijn, lekker zitten of liggen en je ondersteunen tijdens je reis. Daarom zijn comfort en design belangrijke pijlers voor ons. 

Nieuw dit jaar is onze Taurus slaapzakken serie. Deze serie is volledig gericht op comfort, met een bredere fit waardoor je meer ruimte hebt. De Taurus is te gebruiken voor alle seizoenen en is dus multi-inzetbaar. Ook onze nieuwe Dreamzone Hybride 4 seizoenen slaapmat draait volledig om comfort. Dit is een 4-seizoenen mat die om te keren is: één kant voor in de kou met een isolerende werking en één kant voor in de warmte met een ventilerende werking. Door de dikte van de mat (10 tot 15 cm) en de zachte toplaag ligt de mat extra comfortabel.

Onze producten zijn ontworpen voor die-hard avonturiers en voor citytrippers. Voor een dag op school en voor een weekendje weg. Voor kampeeravonturen en fietsvakanties. Voor in de stad of voor in de bergen. Waar je ook heen gaat, met NOMAD kom je overal. Functioneel, comfortabel en stijlvol, NOMAD helpt jou op weg!