Sheltersuit

NOMAD x SHELTERSUIT

Wij zijn een trotse partner van Sheltersuit.

 

Graag helpen wij hen met het bieden van een kleine, maar effectieve en warme haven voor daklozen.

De producten van Sheltersuit zijn ontwikkeld als kortetermijnoplossing voor een langetermijnprobleem. Het lost het probleem van daklozen en vluchtelingen die onderdak zoeken niet op, maar het voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen.

Wat zijn de belangrijkste pijlers van Sheltersuit?

Warmte bieden

Omdat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient. Onze producten zijn het Sheltersuit & de Shelterbag. Wij distribueren onze producten met behulp van lokale NGO’s, als u een organisatie bent die graag met ons in zee gaat neem dan contact met ons op!

Upcycling van restmateriaal

De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld, we willen dit afval aanpakken en er een doel aan geven. Bent u een bedrijf dat meer circulair wil zijn? Neem dan contact met ons op!

Creëren van nieuwe banen

Geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (d.w.z. voormalige vluchtelingen en voormalige daklozen), willen we de kringloop sluiten en kansen op werk creëren voor gemeenschappen om de armoede te overwinnen.

NOMAD X Sheltersuit – I SLEEP ANYWHERE

 

Je kunt ten alle tijden jouw oude slaapzak aan Sheltersuit doneren.

Hoe? Nou zo: verpak jouw oude slaapzak in een doos  (misschien wel de doos waarin je nieuwe NOMAD slaapzak bij je is aangekomen) en schrijf het retouradres zoals hiernaast vermeld er duidelijk op.

Breng je pakket naar een PostNL-punt en verstuur je oude slaapzak kosteloos naar Sheltersuit.

Omdat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. En dat aantal groeit met de minuut. Armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk, natuurrampen en oorlogen zijn de meest voorkomende oorzaken van dakloosheid. Alleen al in Nederland zijn er bijna 40.000 mensen noodgedwongen op straat beland.

Buiten overleven ongeacht de omstandigheden. Dat is de verbindende missie van Sheltersuit en NOMAD®. Al sinds de start van Sheltersuit in 2014 heeft NOMAD® slaapzakken gedoneerd aan de stichting en dit jaar is besloten om de samenwerking te intensiveren.

Een kleine maar effectieve schuilplaats.

De Sheltersuit is ontwikkeld als een kortetermijnoplossing voor een groot probleem. Het lost het daklozen- en vluchtelingenprobleem niet op, maar het beschermt wel mensen die op straat leven in de meest barre weersomstandigheden. Wij geloven dat ieder mensenleven telt en daarom heeft iedereen het recht op deze kleine schuilplaats als ze die nodig hebben.

Kies je nieuwe slaapzak uit!