Betalingsmethoden


 

Meest gebruikte online betaalmethode in Nederland

iDeal is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. iDEAL is een door de Nederlandse banken ontwikkeld online betaalsysteem. iDEAL is een zeer vertrouwde en daarnaast ook de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Met iDEAL wordt de consument vanuit uw betaalomgeving doorgeleid naar zijn eigen internetbankier omgeving voor het uitvoeren van de betaling. 

 

Direct online betalen met PayPal in 190 landen 
Met PayPal kan iedere online shopper zijn aankopen op het internet direct online betalen. PayPal biedt de consument veel bescherming en is in 190 landen beschikbaar. 

De consument heeft zelf een PayPal account aangemaakt, uit welke betaalmethoden een consument kan kiezen is afhankelijk van zijn eigen keuzes. Als een consument via PayPal wil betalen met zijn creditcard of via zijn bankrekening, dan dient hij deze eerst te koppelen aan zijn PayPal account. Ook is er nog de mogelijkheid om een saldo te storten op het PayPal account. PayPal is dus een gebruiksvriendelijke betaalmethode voor de consument

Verder biedt PayPal een uitgebreide kopersbescherming aan de consument.

 

Giropay is een online-betaalplatform van de Duitse banken, dat op het bestaande Duitse systeem van online-banking is gebaseerd.

 

Bancontact Mistercash

Mister Cash is de naam van het betaalsysteem enkel te vinden op Belgische bankkaarten. Met behulp van een PIN code kun je als houder van zulk een kaart betalen bij diverse winkels, tankstations en allerlei automaten. Daarnaast is het mogelijk om er online betalingen mee te verrichten. ]

Mistercash is een samenwerking van een aantal Belgische banken en te vergelijken met Ideal in Nederland. Het is ook mogelijk met de kaart geld af te halen.

.

MaestroVisaMasterCard

Er zijn verschillende merken creditcards waaronder die van Visa, MasterCard. Visa en MasterCard zijn de meest gebruikte creditcards wereldwijd en zijn ook bij online transacties een populair betaalmiddel. Creditcards worden in Nederland door meerdere bedrijven en banken uitgegeven onder de merken Visa, Maestro, MasterCard.