Sustainability

I AIM TO
LEAVE NO TRACE

Onze reis naar een duurzame toekomst

In de goede traditie van de nomadische volken doen we er alles aan om zo weinig mogelijk sporen achter te laten in de natuur waar we zo van houden. Dit betekent dat NOMAD® sinds onze oprichting in 1978 duurzaamheid en social responsibility hoog op de agenda heeft staan. Ieder jaar worden er belangrijke vorderingen op dit gebied gemaakt. We zijn er nog niet, maar op deze pagina lees je meer over waar we vandaag de dag staan.

Producten

Als producent van reisbenodigdheden nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de duurzame productie van onze producten met respect voor mens en natuur. We streven naar het maximaliseren van de sociale omstandigheden in de landen waar we produceren. Daarnaast streven we ernaar de natuur zoveel mogelijk te beschermen wat betreft het productieproces en de materialen die we gebruiken.

Op deze pagina lees je meer over NOMAD en onze reis naar een duurzame toekomst.

Een greep uit onze eco producten

I AIM TO LEAVE NO TRACE

Duurzaamheid en NOMAD producten

Free repair service

NOMAD® producten zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan. Dit is wellicht niet het meest commerciële uitgangspunt, wel het meest duurzame. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan, dan vergoeden wij de reparatie.

Recycled materials

In onze collecties worden alle raincovers, stuffsacks en bag linings gemaakt van gerecycelde materialen. Zo besparen we meer dan 45.000 km polyester garen. Genoeg voor een rondje om de wereld!

Responsible Down Standard (RDS)

NOMAD® werkt alleen met dons en veren die voldoen aan de RDS standaard: afkomstig van eenden en ganzen die gegarandeerd een dierwaardig, pijnloos leven hebben gehad.

BSCI

Al onze fabrikanten hebben het BSCI certificaat, dat staat voor eerlijke beloning, goed georganiseerde werktijden met voldoende pauzes en het creëren van een schone en veilige werkomgeving. Lees meer.

PFC Free

NOMAD® gebruikt PFC vrije coatings & waxes om producten water bestendig of water afstotend te maken. Een belangrijke partner hierin is NIKWAX, leverancier van duurzame wax coatings en waterafstotende dons.

Nikwax Hydrophobic Down™

Een hoogwaardige, fluorocarbon-free, waterafstotende donsvulling die wordt gebruikt in onze topklasse slaapzakken. Zorgt voor een hoge isolatiewaarde, zelfs in koude en vochtige omstandigheden. Houdt je droog, warm en comfortabel om te slapen in de meest uitdagende omstandigheden. Door het dons droog en vrij van microben te houden, verlengt deze behandeling de levensduur van de slaapzak.

Pertex Quantum Pro®

Pertex Quantum Pro® is een stof met een ultradunne waterafstotende coating voor een betere weerstand tegen extreme weersomstandigheden. We hebben deze technologie gebruikt in onze topklasse winterslaapzakken om ervoor te zorgen dat de damp van het lichaamsvocht maximaal wordt afgevoerd via de voering van de slaapzak, maar dat er geen vocht en condensatie van buiten de slaapzak kan binnendringen.

DAC® Poles

Wij werken uitsluitend met DAC-tentstokken. DAC tentstokken staan bekend om hun hoge kwaliteit, sterkte en duurzaamheid. Alle stokken die voor onze tenten worden gebruikt zijn Green Anondized – een productieproces dat het waterverbruik en de lucht- en watervervuiling tot een minimum beperkt.

Lees meer:

Roy-Slovenie-7340
SLIN09F6DS32737_6
sheltersuit
j-williams-tabzu_kbVs0-unsplash
_DSC7371

PARTNERSHIPS

Sheltersuit

Buiten overleven ongeacht de omstandigheden. Dat is de verbindende missie van Sheltersuit en NOMAD®. Al sinds de start van Sheltersuit in 2014 heeft NOMAD® slaapzakken gedoneerd aan deze stichting en dit jaar is besloten om de samenwerking te intensiveren.

Commercie & logistiek

NOMAD® hanteert een streng selectieproces als het gaat om de duurzaamheid en social responsibility van de partners waar we mee werken op het gebied van retail, transport, opslag en huisvesting. Meer informatie over onze partners is op verzoek beschikbaar.