Sustainability

I AIM TO LEAVE
NO TRACE.


Onze reis naar een duurzame toekomst

In de goede traditie van de Nomadische volken, doen we er alles aan om zo weinig mogelijk sporen achter te laten in de natuur waar we zo van houden. Dit betekent dat NOMAD® sinds onze oprichting in 1978 duurzaamheid en social responsibility hoog op de agenda heeft staan. Ieder jaar worden er belangrijke vorderingen op dit gebied gemaakt. We zijn er nog niet, maar hier lees je meer over waar we vandaag de dag staan.

PRODUCTEN

Als producent van reisbenodigdheden nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de duurzame productie van onze producten met respect voor mens en natuur. We streven naar het maximaliseren van de sociale omstandigheden in de landen waar we produceren. Daarnaast streven we ernaar de natuur zoveel mogelijk te beschermen wat betreft het productieproces en de materialen die we gebruiken.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe wij onze producten duurzamer maken. De lijst is in werkelijkheid langer, maar deze lijst geeft al een goed beeld van hoe wij naar duurzame productie kijken.

Free repair service

NOMAD® producten zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan. Dit is wellicht niet het meest commerciële uitgangspunt, wel het meest duurzame. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan, dan vergoeden wij de reparatie.

Recycled materials

In onze collecties worden alle raincovers, stuffsacks en bag linings gemaakt van gerecycelde materialen (GRS, Global Recycling Standard). Zo besparen we meer dan 45.000 km polyester garen. Genoeg voor een rondje om de wereld!

Responsible Down Standard (RDS)

NOMAD® werkt alleen met dons en veren die voldoen aan de RDS standaard: afkomstig van eenden en ganzen die gegarandeerd een dierwaardig, pijnloos leven hebben gehad.

BSCI

Al onze fabrikanten hebben het BSCI certificaat, dat staat voor eerlijke beloning, goed georganiseerde werktijden met voldoende pauzes en het creëren van een schone en veilige werkomgeving

PFC Free

NOMAD® gebruikt PFC vrije coatings & waxes om producten water bestendig of water afstotend te maken. Een belangrijke partner hierin is NIKWAX, leverancier van duurzame wax coatings en waterafstotende dons.

PARTNERSHIPS

Sheltersuit

Buiten overleven ongeacht de omstandigheden. Dat is de verbindende missie van Sheltersuit en NOMAD®. Al sinds de start van Sheltersuit in 2014 heeft NOMAD® slaapzakken gedoneerd aan deze stichting en dit jaar is besloten om de samenwerking te intensiveren.

Commercie & logistiek

NOMAD® hanteert een streng selectieproces als het gaat om de duurzaamheid en social responsibility van de partners waar we mee werken op het gebied van retail, transport, opslag en huisvesting. Meer informatie over onze partners is op verzoek beschikbaar.